درمان استرس شدید
نوشته شده توسط : ذهن نو

درمان استرس ازجمله مسائلی است که بسیاری از افراد درگیر با استرس و اضطراب به دنبال آن می‌گردند. با توجه به آسیب‌های جسمی و روانی که به دنبال استرس مزمن برای فرد پیش خواهد آمد، درمان استرس در سال‌های اخیر اهمیت بیشتری نیز پیداکرده است. گرچه راهکارهایی برای کاهش استرس فرد وجود دارد اما بسیاری از راهکارهای درمان استرس مربوط به شیوه زندگی خود فرد است و شما می‌توانید با اتخاذ یک سبک زندگی مناسب وضعیت استرس خود را کاهش دهید. البته به خاطر داشته باشید که بسیاری از ویژگی‌های شخصیتی و سبک‌های فکری نیز شما را در مقابل استرس آسیب‌پذیر می‌کنند و درنتیجه بهتر است برای بهبود عوامل زیربنایی از یک متخصص کمک بگیرید؛ زیرا بدون درمان علل اصلی احتمال بازگشت استرس همواره وجود دارد. ما در این مطلب راجع به استرس و نشانه‌های آن و راه‌هایی برای کاهش استرس صحبت خواهیم کرد.

منبع : 

درمان استرس شدید

جدیدترین روش های درمان فوری استرس

مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو خدمات 

 

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

 

مشاوره تلفنی - مشاوره تلفنی خانواده - مشاوره تلفنی ازدواج - مشاوره تلفنی خیانت - مشاوره تلفنی کودک - مشاوره تلفنی جنسی - مشاوره تلفنی ترک اعتیاد - مشاوره شغلی تلفنی - مشاوره تلفنی تحصیلی - مشاوره حضوری - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خیانت - مشاوره کودک - مشاوره جنسی - مشاوره ترک اعتیاد - مشاوره شغلیمشاوره تحصیلی

از جمله مهمترین موضوعاتی که شما باید بر روی آن ها 

ترک تریاک - ترک متادون - ماده مخدر گل - ترک ترامادول - تربیت کودک - تست اعتیاد - ترک اعتیاد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگی - علائم افسردگی - روانشناسی کودک - ملاک انتخاب همسر 

 

 

استرس چیست و چه تفاوتی با اضطراب دارد؟

استرس به‌نوعی احساس تنیدگی و اضطراب درونی گفته می‌شود که به دنبال بروز مشکلاتی در زندگی به وجود می‌آید. برای مثال ممکن است ناکامی در رسیدن به یک خواسته و یا فشارهای کاری بتواند این احساس را در شما ایجاد کنند. اصلی‌ترین تفاوتی که میان استرس با اضطراب وجود دارد این است که استرس به دنبال یک مانع و عامل فشار واقعی در جهان خارج ایجاد می‌شود اما اضطراب صرفاً برداشت فرد از قریب‌الوقوع بودن بروز یک خطر است و هیچ دلیل محکمی برای اثبات آن در محیط اطراف وجود ندارد.

مقداری از استرس می‌تواند شما را برای انجام فعالیت‌ها و وظایفی که بر عهده دارید تحریک کند و شاید بتوان گفت تا به اینجای کار استرس نقش سازنده‌ای در زندگی شما خواهد داشت اما درصورتی‌که استرس به‌صورت مزمن در فرد باقی بماند و یا شدت فشاری که به فرد وارد می‌شود بیش از تحمل او باشد، مشکلات جسمی و روانی بسیاری ازجمله بیماری‌های قلبی-عروقی و یا بیماری روانی استرس حاد بروز پیدا خواهند کرد.

 

تماس با مشاور

درمان استرس | نشانه‌های استرس

نشانه‌های اضطراب معمولاً همان علائمی هستند که در مواجهه با اضطراب نیز تجربه می‌شوند. ازجمله مهم‌ترین نشانه‌های استرس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

_بالا رفتن ضربان قلب و احساس تپش قلب

_احساس تنگی نفس و خفگی

_ناتوانی در تمرکز و بروز ضعف در حافظه

_عرق کردن کف دست‌ها

_احساس مورمور شدن دست‌وپا

_جویدن ناخن

_تغییرات چشمگیر در اشتها و میزان خوراک فرد به‌صورت کم یا زیادشدن

برای اشنایی بیشتر با عوارض و علائم استرس کلیک کنید.

 

چرا باید به درمان استرس توجه کنیم؟

تحقیقات روانشناسان نشان می‌دهد که استرس در بروز بسیاری از بیماری‌های جسمی از جمله بیماری‌های خود ایمنی، مشکلات قلبی-عروقی، آلرژی‌ها و حساسیت‌ها نقش بسیار مهمی دارد و یا می‌تواند باعث تشدید بیماری و جلوگیری از بهبود آن باشد. بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد کنترل استرس در افرادی که دچار این بیماری‌ها هستند به‌صورت معناداری شرایط زندگی و درمان آن‌ها را بهبود خواهد بخشید. علاوه بر این استرس با تأثیرگذاری منفی بر توانایی تمرکز و فعالیت فرد باعث می‌شود که وی نتواند در محیط شغلی و یا شرایطی که مورد ارزیابی قرار می‌گیرد از تمامی توانایی‌های خود استفاده کند.

یکی دیگر از آسیب‌های استرس این است که باعث تجربه احساسات و هیجانات منفی در فرد می‌شود و قرار گرفتن در این شرایط برای فرد ناخوشایند خواهد بود. با توجه به آنچه گفته شد می‌توان نتیجه گرفت که درمان استرس ازجمله اقداماتی است که توجه به آن می‌تواند شرایط زندگی فرد را تا حد زیادی بهبود ببخشد.

 

درمان استرس

برای درمان استرس راهکارهای بسیاری ارائه شده است که برخی از آن‌ها به تغییر در الگوی رایج زندگی و رفتار فرد می‌پردازد و برخی دیگر راهکارهایی را برای کاهش استرس ارائه می‌کند. در ادامه برخی از این راهکارها را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد:

1. پیش از هر کاری توانایی‌های خود را در نظر بگیرید

یکی از مهم‌ترین دلایل بروز استرس این است که فرد در هنگام قبول وظایف و یا برنامه‌ریزی برای روزهای خود به محدودیت‌های واقعی نظیر میزان توانایی‌ها و زمانی که در اختیار دارد توجهی نشان نمی‌دهد. این موضوع باعث خواهد شد که خود را در حجم بسیاری از کار غرق کنند و به همین خاطر استرس بسیاری را تحمل خواهند کرد. درنتیجه بهتر است برای کاهش استرس خود برنامه‌ریزی دقیق و واقع‌بینانه‌ای برای فعالیت‌های خود داشته باشید و یا حتی این مهارت را پیدا کنید که به دیگران (نه) بگویید و مسئولیت‌هایی که در توانتان نیست را قبول نکنید. درصورتی‌که احساس می‌کنید در این زمینه‌ها دچار مشکل هستید، می‌توانید با کمک گرفتن از مشاورین روانشناسی، مشکلات برنامه‌ریزی و یا جرئت‌مندی خود را درمان کنید.

2. درمان استرس | کمال‌گرایی را کنار بگذارید

کمال‌گرایی یا تلاش برای انجام همه کارها به بهترین شکل ممکن ازجمله دلایلی است که باعث خواهد شد دچار استرس شوید. فشار روانی که رقابت با دیگران بر سر بهترین بودن و یا راضی نگه داشتن همه در شما ایجاد می‌کند، باعث بروز استرس خواهد شد. درنتیجه اگر می‌خواهید با استرس خود مبارزه کنید بهتر است دیدگاه‌های کمال‌گرایانه در ارتباط با مسائل مختلف را کنار بگذارید.

3. تکنیک‌های تنفس و ریلکسیشن را جدی بگیرید

یکی از نکاتی که می‌توانید با کمک گرفتن از روانشناسان آموزش ببینید استفاده از تکنیک‌های ریلکسیشن یا آرام‌سازی است که در شرایط تجربه استرس می‌توانند تا حد زیادی به کمک شما بیایند. برای مثال یکی از این موارد استفاده از تکنیک 4-4-8 در تنفس است. برای این کار باید برای 4 ثانیه مرحله دم در تنفس را انجام دهید و سپس برای 4 ثانیه اکسیژن را در ریه‌های خود نگه دارید. در آخرین مرحله شما باید بازدم را در 8 ثانیه انجام دهید. این شیوه از تنفس باعث افزایش اکسیژن‌رسانی به مغز شده و استرس را کاهش می‌دهد.

4. درمان استرس | باورهای اشتباه را دور بریزید

بعضی از باورها یا افکار منفی می‌توانند شما را نسبت به استرس آسیب‌پذیرتر سازند. ازجمله این باورها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

_من باید همه کارها را به‌درستی انجام دهم

_باید رضایت اطرافیان را جلب کنم

_اگر در این رشته پذیرفته نشوم به هیچ دردی نمی‌خورم

این قبیل افکار باعث خواهد شد که شما فشار مضاعفی را تحمل کنید و به همین خاطر استرس و نگرانی بسیاری را به خود تحمیل خواهید کرد.

5. تمرینات ذهن آگاهی را انجام دهید

یکی از گرایش‌های روان‌شناسی به نام ذهن آگاهی ازجمله راهکارهایی است که زندگی در لحظه را به شما می‌آموزد. یکی از فرضیات اساسی در این درمان این است که مراجعین نگاه بدون قضاوت به محیط اطراف را بیاموزند و به‌جای توجه به گذشته یا برنامه‌ریزی برای آینده در زمان حال زندگی کنند. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که از جلسات مشاوره با این رویکرد استفاده می‌کنند در کاهش استرس تجربه‌شده بسیار موفق خواهند بود. شما می‌توانید با استفاده از کتاب‌های خودآموز معتبر و یا کمک گرفتن از روانشناسان با تکنیک‌های درمانی ذهن آگاهی آشنا شوید.

6. سبک زندگی خود را تغییر بدهید

رعایت نکاتی مانند ساعت خواب‌وبیداری منظم، پرهیز از مصرف بیش‌ازحد قهوه و یا سایر نوشیدنی‌های الکلی، اختصاص زمانی از روز به ورزش و در نظر گرفتن زمان‌هایی از هفته برای تفریح و وقت‌گذرانی با دوستان ازجمله مسائلی هستند که می‌توانند در کاهش استرس به شما کمک کنند.

 

سؤالات متداول

1.آیا استفاده از داروها برای درمان استرس مناسب است؟

داروهای ضد اضطراب می‌توانند در کوتاه‌مدت نشانه‌های استرس شما را برطرف کرده و درنتیجه مفید واقع شوند. اما توجه داشته باشید که این داروها نمی‌توانند مشکلات شما را درمان کنند و فقط باعث تسکین موقت آن‌ها می‌شوند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان استرس می‌توانید برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره _ تماس بگیرید.

شماره تماس ذهن نو

 

 

منبع : درمان استرس شدید





:: برچسب‌ها: درمان استرس شدید ,
:: بازدید از این مطلب : 836
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 26 آبان 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: